FPS en Hertz

Estimated reading: 2 minutes 205 views

FPS is een afkorting voor Frames Per Second (Beelden Per Seconde).

Bij al onze computers hebben we een lijst met FPS, waar je kunt zien hoe goed de computer presteert bij de spellen die in die lijst staan.

Waarom is FPS belangrijk?

Hoe hoger de FPS die de computer behaalt in een spel, hoe beter het spel zal aanvoelen. Het kan zelfs het verschil maken tussen winnen en verliezen. Daarom is het belangrijk om altijd te kijken naar het aantal FPS dat de computer behaalt bij de spellen die je wilt spelen. Het is aan te raden om een computer te kiezen die minimaal 60 FPS behaalt bij de spellen die je wilt spelen, zodat het spel soepel loopt en je geen last hebt van haperingen. Hoge FPS zorgt voor een vloeiende gameplay, terwijl lage FPS meer lijkt op een trage diavoorstelling.

Verversingssnelheid (Hertz)

Een gewoon beeldscherm kan maximaal 60Hz (Hertz) weergeven, wat betekent dat het scherm maximaal 60 beelden per seconde kan laten zien, oftewel 60 FPS. Als je een beginnende gamer bent, heb je genoeg aan een monitor met een verversingssnelheid van 60Hz of 75Hz. Als je een ervaren gamer bent, geef je de voorkeur aan een monitor met een verversingssnelheid van 144Hz. Ben je een professionele gamer? Dan is een monitor met een verversingssnelheid van 240Hz het beste voor jou.

Het is belangrijk om te weten dat als je kiest voor een monitor met een verversingssnelheid van 144Hz, de computer in de games ook minimaal 144 FPS moet behalen om het maximale uit het scherm te halen. Een hogere verversingssnelheid zorgt voor vloeiende beelden en een betere game-ervaring.

Laat een reactie achter

Deel deze pagina

FPS en Hertz

Of kopieer deze link

CONTENTS