Waarom is mijn nieuwe SSD of HDD niet zichtbaar?

Estimated reading: 1 minute 166 views

Nieuwe schijf in je computer gebouwd maar hij is niet zichtbaar in verkenner? In de stappen hieronder leggen wij uit hoe jij je schijf zichtbaar maakt in Windows 10/11.

• Klik met je rechtermuisknop op de startknop (Windows logo)
  • Klik op “Schijfbeheer”
  • Je krijgt dan een venster die een eruit ziet als hieronder:
  • Klik met je rechtermuisknop op de schijf die nog niet is geïnitialiseerd (Die heeft een zwarte balk), selecteer “Nieuw eenvoudig volume”
  • Klik op volgende
  • Laat de waardes van de grootte van de schijf staan en klik op volgende
  • Kies welke stationsletter je wilt toewijzen voor de schijf en klik daarna op volgende
  • Kies voor Bestandssysteem: NTFS, Clustergrootte: Standaard. Bij volumenaam kan je je schijf een eigen naam geven. Vink het vakje van “snelformatteren” aan en druk daarna op volgende.
  • Klik op voltooien en nu wordt de schijf geformatteerd en zichtbaar in verkenner

Deel deze pagina

Waarom is mijn nieuwe SSD of HDD niet zichtbaar?