Categorie SSD

Estimated reading: 3 minutes 191 views

Wil je meer opslagcapaciteit toevoegen aan je computer of gameconsole? Overweeg dan een Solid State Drive (SSD). Je kunt ook een langzame harde schijf (HDD) vervangen door een snellere SSD. We hebben alle informatie en tips over SSD’s op een rijtje gezet, inclusief specificaties, waar je op moet letten bij het kiezen en aanbevolen modellen en merken.

Wat is een SSD?

Een SSD, oftewel Solid State Drive, lijkt op een harde schijf, maar heeft enkele voordelen. Het is energiezuiniger en vooral veel sneller. In tegenstelling tot een harde schijf bevat een SSD geen bewegende onderdelen, waardoor je bestanden binnen enkele seconden kunt opstarten. Hier kun je meer lezen over wat een SSD precies is, hoe het werkt en wat je ermee kunt doen.

Alles over specificaties

Een SSD is anders dan een HDD vanwege het ontbreken van bewegende onderdelen. Wil je meer weten over de snelheden, opslagcapaciteit en levensduur van een SSD? Bekijk dan onze artikelen voor eenvoudige uitleg en handige informatie.

Advies over het kiezen

Bij het kiezen van een SSD zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan het type SSD dat je nodig hebt en welke aansluiting geschikt is. In onze onderstaande artikelen bieden we begeleiding en advies, zowel voor interne als externe SSD’s. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Advies over externe SSD’s

Met een externe SSD heb je al je bestanden altijd bij je en kun je ze snel openen, waar je ook bent. Deze kleine en draagbare apparaten kunnen op verschillende apparaten worden aangesloten, zoals smartphones en MacBooks. Hier vind je handige adviezen en tips over externe SSD’s.

Advies over interne SSD’s

Een interne SSD zorgt ervoor dat je computer tot wel 5 keer sneller opstart dan met een interne HDD. Bovendien worden interne SSD’s tegenwoordig ook gebruikt in barebones, PlayStation 5 en zelfs NAS-apparaten. Hieronder vind je ons advies over interne SSD’s, om je te helpen bij het maken van een keuze.

Installeren van een 2,5 inch SSD

Heb je een 2,5 inch interne SSD gekocht en wil je deze installeren in je computer of PlayStation 4? Geen zorgen, onze specialisten helpen je graag met een eenvoudig stappenplan om de installatie correct uit te voeren.

Installeren van een M.2 SSD

Het installeren van een M.2 SSD is eenvoudig omdat deze direct op het moederbord wordt geplaatst zonder kabels of andere onderdelen. Toch zijn er enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden, of je nu een desktop, laptop of PlayStation 5 hebt. Hieronder helpen wij je graag met de installatie van je M.2 SSD.

Deel deze pagina

Categorie SSD