Android updates controleren en installeren

Estimated reading: 2 minutes 64 views

Android verbeteringen

Android updates brengen regelmatig verbeteringen, beveiligingsupdates en nieuwe functies naar uw telefoon of tablet. Deze updates worden automatisch geïnstalleerd op uw apparaat, maar u kunt ook handmatig controleren of uw toestel de nieuwste update heeft.

Het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen een update en een upgrade. Een update omvat kleine aanpassingen en verbeteringen, terwijl een upgrade verwijst naar een volledig nieuwe versie van Android. Bij een upgrade maakt u bijvoorbeeld de overstap van Android 12 naar Android 13.

Updates installeren

Wilt u controleren of uw tablet of smartphone de nieuwste Android versie heeft? Volg deze stappen:

1. Open de app Instellingen.
  2. Zoek naar de optie ‘Software-update’ of ‘Systeemupdate’ en tik erop.
  3. Tik op ‘Controleren op updates’ of ‘Downloaden en installeren’.
  4. Als er wordt vermeld dat uw software up-to-date is, hoeft u niets meer te doen. Als er een update beschikbaar is, zal uw apparaat deze downloaden.
  5. Tik op ‘Nu installeren’ of ‘Nu installeren’ om de update te starten. Houd er rekening mee dat dit enige tijd kan duren. Laat uw apparaat tijdens het installatieproces aanstaan en zet het niet uit, omdat dit problemen kan veroorzaken.

Het is belangrijk op te merken dat oudere apparaten mogelijk niet kunnen upgraden naar de nieuwste Android versie vanwege beperkingen in de hardware. In dat geval kunt u nog steeds beveiligingsupdates installeren om uw apparaat veilig te houden.

Deel deze pagina

Android updates controleren en installeren