Hoe moet ik mijn internetbrowser updaten?

Geschatte leestijd: 6minuten 253 keer bekeken

Waarom is het belangrijk om je browser bij te werken?

Het is essentieel om je internetbrowser altijd up-to-date te houden. Dit komt omdat nieuwe versies vaak nieuwe functionaliteiten en verbeteringen bevatten. Hoewel deze vaak kleine aanpassingen zijn, kunnen ze je browsen en surfervaring aanzienlijk verbeteren. Bovendien zijn er momenten waarop een update absoluut noodzakelijk is, met name wanneer er beveiligingsproblemen moeten worden opgelost. Gelukkig worden updates meestal automatisch uitgevoerd. Toch is het verstandig om zo nu en dan te controleren of er een nieuwere versie van je browser beschikbaar is. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je profiteert van de nieuwste functies en de best mogelijke beveiliging hebt tijdens het surfen op internet.

Om Google Chrome op je pc bij te werken, volg je deze stappen:

 1. Open Google Chrome op je computer.
 2. Klik op het menu-icoon in de rechterbovenhoek van het browservenster. Dit icoon ziet eruit als drie verticale stippen.
 3. In het vervolgkeuzemenu dat verschijnt, ga je naar ‘Help’ en selecteer je ‘Over Google Chrome’.
 4. Een nieuw tabblad wordt geopend waarin Chrome controleert op beschikbare updates en automatisch begint met het downloaden en installeren van eventuele updates.
 5. Zodra de update is voltooid, wordt je gevraagd om Google Chrome opnieuw te starten. Klik op de knop ‘Herstarten’ om dit te doen.

Op deze manier zorgt Google Chrome er meestal voor dat je altijd de nieuwste versie van de browser hebt. Het is echter een goed idee om af en toe zelf te controleren of er updates beschikbaar zijn, vooral als je de browser een tijdje niet hebt geopend. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je profiteert van de nieuwste functies en beveiligingsverbeteringen die Google Chrome te bieden heeft.

Om Firefox op je pc bij te werken, volg je deze stappen:

 1. Open Firefox op je computer.
 2. Klik op het pictogram ‘Toepassingsmenu openen’ in de rechterbovenhoek van het browservenster. Dit pictogram ziet eruit als drie horizontale lijnen.
 3. In het menu dat verschijnt, klik je op ‘Help’.
 4. In het submenu dat wordt geopend, klik je op ‘Over Firefox’.
 5. Er opent een nieuw venster waarin Firefox automatisch controleert op beschikbare updates en deze automatisch downloadt indien nodig.
 6. Zodra de updates zijn gedownload, klik je op de knop ‘Herstarten’ om Firefox bij te werken.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat Firefox regelmatig wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie. Dit garandeert dat je kunt profiteren van de nieuwste functies, prestatieverbeteringen en beveiligingsupdates die Firefox te bieden heeft. Het wordt ook aanbevolen om af en toe handmatig te controleren op updates, vooral als je Firefox een tijdje niet hebt geopend, om er zeker van te zijn dat je altijd gebruikmaakt van de meest recente versie van de browser.

Om Microsoft Edge op je pc bij te werken, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Open Microsoft Edge op je computer.
 2. Klik op het pictogram ‘Instellingen en meer’ in de rechterbovenhoek van het browservenster. Dit pictogram ziet eruit als drie horizontale stippen.
 3. In het uitklapmenu dat verschijnt, ga je naar ‘Help en feedback’ en selecteer je ‘Over Microsoft Edge’.
 4. Een nieuw venster wordt geopend waarin Microsoft Edge automatisch controleert op beschikbare updates. Als de browser up-to-date is, zie je de melding ‘Microsoft Edge is bijgewerkt’. Als er updates beschikbaar zijn, zal Edge deze automatisch downloaden en installeren.
 5. Zodra de updates zijn geïnstalleerd, kun je doorgaan met het gebruik van Microsoft Edge.

Microsoft Edge heeft de neiging om zichzelf automatisch bij te werken wanneer het programma opnieuw wordt gestart. Als je echter wilt controleren of er onmiddellijk een update beschikbaar is, kun je de bovenstaande stappen volgen. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je altijd de nieuwste versie van Microsoft Edge gebruikt, inclusief eventuele nieuwe functies, prestatieverbeteringen en beveiligingsupdates.

Voor het bijwerken van Safari op een pc, specifiek op een Mac-computer, volg je de onderstaande stappen:

 1. Klik op het Apple-menu linksboven in de menubalk van je Mac.
 2. Selecteer ‘Systeemvoorkeuren’ in het vervolgkeuzemenu.
 3. In het venster ‘Systeemvoorkeuren’ klik je op ‘Software-update’.
 4. Als er een update beschikbaar is voor macOS (het besturingssysteem), zal deze worden weergegeven in het Software-updatevenster.
 5. Klik op de knop ‘Update nu’ om de nieuwste versie van macOS te downloaden en te installeren.
 6. Volg de instructies op het scherm om het updateproces te voltooien.
 7. Zodra je de nieuwste versie van macOS hebt geïnstalleerd, wordt Safari automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie die beschikbaar is voor dat besturingssysteem.

Houd er rekening mee dat Safari-updates op pc’s afhankelijk zijn van de macOS-update, omdat Safari een ingebouwde browser is in het besturingssysteem. Door regelmatig de macOS-updates te controleren en te installeren, zorg je ervoor dat Safari up-to-date blijft met de nieuwste functies, prestatieverbeteringen en beveiligingsupdates.

Om browsers op een Android-apparaat bij te werken, zoals een Samsung-telefoon, volg je de onderstaande stappen via de Play Store:

 1. Open de Play Store-app op je Android-toestel.
 2. Tik bovenaan op het pictogram dat je profielfoto of je voorletters toont.
 3. Tik op “Apps en apparaat beheren”.
 4. Ga naar het tabblad “Beheren”.
 5. Scroll naar beneden en tik op “Updates beschikbaar” om een lijst te zien van alle apps waarvoor updates beschikbaar zijn.
 6. Zoek naar de browser in de lijst met apps. Als de browser niet in de lijst staat, betekent dit dat je al de nieuwste versie hebt geïnstalleerd. Als de browser wel in de lijst staat, plaats dan een vinkje naast de app.
 7. Tik bovenaan op het pictogram van een cirkel met een vinkje erin om de geselecteerde apps bij te werken.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat de browser op je Android-apparaat up-to-date is met de nieuwste versie die beschikbaar is in de Play Store. Dit zorgt ervoor dat je kunt profiteren van eventuele nieuwe functies, prestatieverbeteringen en beveiligingsupdates die de browserontwikkelaar heeft uitgebracht.

Om browsers op een iPhone of iPad bij te werken, volg je de onderstaande stappen:

 1. Open de App Store op je iPhone of iPad.
 2. Tik rechtsboven op de afbeelding van je Apple ID of op het blauwe rondje met je initialen.
 3. Scroll naar beneden en zoek naar de sectie ‘Beschikbare updates’ of ‘Komende automatische updates’. Hier worden alle apps weergegeven waarvoor updates beschikbaar zijn.
 4. Tik achter de browser-app die je wilt bijwerken op ‘Werk bij’. Dit zal de update voor die specifieke app starten.
 5. Als je alle apps in één keer wilt bijwerken, tik dan op ‘Werk alle bij’ onderaan het scherm.
 6. Wacht tot de updates zijn gedownload en geïnstalleerd. Dit kan even duren, afhankelijk van de grootte van de updates en de snelheid van je internetverbinding.
 7. Zodra de updates zijn voltooid, tik je rechtsboven op ‘Gereed’.

Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de browsers op je iPhone of iPad up-to-date zijn met de nieuwste versies die beschikbaar zijn in de App Store. Door regelmatig updates uit te voeren, profiteer je van nieuwe functies, bugfixes en beveiligingsverbeteringen die de browserontwikkelaars hebben geïmplementeerd.

Laat een reactie achter

Deel deze pagina

Hoe moet ik mijn internetbrowser updaten?

Of kopieer deze link

INHOUDSOPGAVE