Bestanden verwijderen

Estimated reading: 2 minutes 73 views

Bestanden verwijderen met je toetsenbord

De Verkenner biedt toegang tot alle bestanden op uw computer. Wilt u snel Word documenten, foto’s of andere bestanden verwijderen? Gebruik dan de Delete toets op uw toetsenbord. De verwijderde bestanden worden verplaatst naar de prullenbak.

Volg deze stappen:

1. Klik op de Verkenner Verkenner in de taakbalk.
  2. Selecteer het bestand dat u wilt verwijderen. Wilt u meerdere bestanden tegelijk selecteren? Houd dan de Ctrl-toets op uw toetsenbord ingedrukt en klik op de gewenste bestanden. Laat vervolgens de Ctrl-toets los.
  3. Druk op de Delete-toets op uw toetsenbord.

Bestanden verwijderen met de rechtermuisknop

Volg deze stappen om bestanden met behulp van de muis te verwijderen:

1. Klik op de Verkenner in de taakbalk.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt verwijderen. Wilt u meerdere bestanden verwijderen? Houd dan de Ctrl-toets op uw toetsenbord ingedrukt en selecteer de gewenste bestanden.
  3. Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde bestanden.
  4. Klik op “Verwijderen” (Windows 10) of op het pictogram van de prullenbak (Windows 11).

Prullenbak legen

Als u bestanden definitief wilt verwijderen en geheugenruimte wilt vrijmaken, kunt u de prullenbak legen. Houd er rekening mee dat u de verwijderde bestanden na het legen van de prullenbak niet meer kunt herstellen. Volg de onderstaande stappen om de prullenbak te legen:

1. Dubbelklik op het pictogram van de prullenbak op uw bureaublad.
  2. De prullenbak wordt geopend. Controleer of er geen bestanden in de prullenbak staan die u wilt behouden. Als u iets wilt bewaren, kunt u het bestand terugzetten naar de oorspronkelijke locatie.
  3. Klik op “Prullenbak leegmaken” en bevestig de actie door op “Ja” te klikken.

Let op: Zodra u de prullenbak leegt, worden alle bestanden die zich erin bevinden permanent verwijderd en kunnen ze niet meer worden hersteld. Zorg er dus voor dat u zeker weet dat u de bestanden niet meer nodig heeft voordat u de prullenbak leegmaakt.

Deel deze pagina

Bestanden verwijderen