Waarom krijg ik geen beeld?

Estimated reading: 3 minutes 317 views

Soms kan het gebeuren dat het bestelde product is aangekomen, maar dat er geen beeldweergave is op de monitor tijdens of na het aansluiten. Dit kan verschillende oorzaken hebben die we hieronder proberen uit te leggen en op te lossen.

De computer start niet op en geeft geen beeld op de monitor.

Ervaart u problemen met het opstarten van uw PC en krijgt u geen beeld op uw monitor? Geen zorgen, met een paar eenvoudige stappen kunt u vaak zelf het probleem oplossen. Deze handleiding leidt u door de basiscontroles en acties die u kunt ondernemen om uw PC weer werkend te krijgen. Volg deze instructies zorgvuldig, en als het probleem aanhoudt, staan onze experts klaar om u te helpen.

 1. Begin met het controleren van de stroomschakelaar aan de achterkant van uw PC. Deze moet op de positie ‘1’ (aan) staan. Als deze op ‘0’ (uit) staat, zet hem dan op ‘1’.
 2. Zorg ervoor dat de netsnoer stevig is aangesloten op zowel de voeding van de PC als het stopcontact. Als de aansluiting los lijkt, steek de stekker dan stevig in de voedingspoort en het stopcontact.
 3. Zorg ervoor dat uw monitor is ingeschakeld en correct is aangesloten op uw PC. Controleer de videokabel tussen de PC en de monitor op losse verbindingen.
 4. Zoek naar de aan/uit-knop aan de voorkant of bovenkant van uw PC. Deze knop wordt vaak gemarkeerd met een symbool dat bestaat uit een cirkel met een lijn in het midden. Druk op deze knop om te controleren of de PC start.
 5. Let op hoorbare geluiden zoals het draaien van ventilatoren, wat aangeeft dat de PC actief is.
 6. Controleer ook of er LED-verlichting op de PC-kast brandt, wat kan wijzen op stroomtoevoer en activiteit van het systeem.

De computer start wel op maar geeft geen beeld op de monitor.

Als de computer wel opstart maar er geen beeld op de monitor wordt weergegeven, zijn hier enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Controleer of zowel de computer als de monitor correct zijn aangesloten op een goed werkend stopcontact of stroompunt.
 2. Controleer of de videokabel tussen de computer en de monitor correct is aangesloten op de juiste poort. Op de computer is dit de aansluiting op het moederbord of de videokaart (raadpleeg het aansluitschema voor meer informatie). Raadpleeg de handleiding van de monitor voor de juiste aansluiting.

Het beeld is te groot of te klein.

Wanneer de computer opstart, detecteert deze automatisch de aangesloten monitor en probeert altijd de beste/hogere resolutie in te stellen voor het beeld. Als dit niet naar wens is of niet de beste keuze is, kun je dit zelf aanpassen door de volgende stappen te volgen:

 1. Klik op Start.
 2. Ga naar Instellingen.
 3. Selecteer Systeem.
 4. Klik op Beeldscherm.
 5. Onder het kopje “Schaal en indeling” kun je de gewenste instelling aanpassen.

Aansluiten van meerdere schermen.

Bij het aansluiten van meerdere schermen op een computer heb je uiteraard meer dan één scherm en de benodigde kabels nodig. Zodra alles correct is aangesloten, zou je beeld moeten hebben op beide schermen. Meestal staat de weergave standaard ingesteld op de uitbreidingsmodus, waarbij één scherm als hoofdscherm fungeert en het andere scherm als secundair scherm. Je hebt ook de mogelijkheid om de schermen te dupliceren, zodat hetzelfde beeld op beide schermen wordt weergegeven. Om deze instellingen aan te passen, volg je de onderstaande stappen:

 1. Klik op Start.
 2. Ga naar Instellingen.
 3. Selecteer Systeem.
 4. Klik op Beeldscherm.

Laat een reactie achter

Deel deze pagina

Waarom krijg ik geen beeld?

Of kopieer deze link

CONTENTS