Wifi-netwerk vergeten

Estimated reading: 3 minutes 67 views

Wifi-netwerk vergeten

Mobiele apparaten hebben vaak de neiging om automatisch verbinding te maken met wifi netwerken waarop u eerder hebt ingelogd. Dit geldt voor thuisnetwerken, netwerken bij familie of vrienden, en zelfs openbare netwerken zoals die in supermarkten. Thuis is dit meestal geen probleem, maar op openbare plaatsen is het beter om te voorkomen dat uw apparaat automatisch verbinding maakt met wifi netwerken. Dit komt doordat kwaadwillenden mogelijk toegang kunnen krijgen tot uw apparaat via openbare wifi netwerken. Het is dus verstandig om uw apparaat deze openbare wifi verbindingen te laten vergeten.

Wifi-netwerk vergeten (Android)

Hier zijn de stappen om een wifi-netwerk te vergeten op een Android-telefoon:

• Veeg van boven naar beneden op het scherm om het Snelmenu te openen.
  • Houd het wifi icoon ingedrukt.
  • Tik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek.
  • Tik op “Geavanceerd”.
  • Tik op “Netwerken beheren”.
  • Zoek het wifi-netwerk dat u wilt verwijderen en tik erop.
  • Tik op “Vergeten”.

Na het volgen van deze stappen zal uw Android-telefoon het geselecteerde wifi-netwerk niet langer onthouden. Dit kan handig zijn als u niet wilt dat uw apparaat automatisch verbinding maakt met dat specifieke netwerk.

Wifi-netwerk vergeten (iPad en iPhone)

Volg deze stappen om een wifi-netwerk te vergeten op uw iPhone of iPad:

1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op “Wifi”.
  3. Zoek het wifi-netwerk dat u wilt verwijderen en tik op het rondje met een “i” erin.
  4. Tik op “Vergeet dit netwerk”.
  5. Tik op “Vergeet” om de actie te bevestigen.

Op deze manier zal uw iPhone of iPad het geselecteerde wifi-netwerk niet langer onthouden. Dit is handig als u niet wilt dat uw apparaat automatisch verbinding maakt met dat specifieke netwerk.

Wifi-netwerk vergeten (Windows)

Volg deze stappen om een wifi-netwerk te vergeten in zowel Windows 10 als Windows 11:

1. Klik op de startknop en ga naar “Instellingen”.
  2. Selecteer “Netwerk en Internet”.
  3. Klik op “Wi-Fi”.
  4. Klik op “Bekende Netwerken beheren”.
  5. Er wordt een lijst weergegeven met voorkeursnetwerken. In Windows 10, klik op het wifi-netwerk dat u wilt vergeten en selecteer “Vergeten” of “Niet onthouden”. In Windows 11, klik achter het wifi-netwerk dat u wilt vergeten op “Niet onthouden”.

Op deze manier zal uw Windows-computer het geselecteerde wifi-netwerk niet langer onthouden en zal het niet automatisch verbinding maken met dat specifieke netwerk.

Wifi-netwerk vergeten (Mac)

Volg deze stappen om een wifi-netwerk te vergeten op een Mac met macOS Ventura:

1. Klik op het wifi-symbool in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Klik op “Wifi-instellingen”.
  3. Zoek het wifi-netwerk waarmee u verbonden bent en klik op “Details”.
  4. Klik op “Vergeet dit netwerk”.
  5. Bevestig door op “Verwijder” te klikken.
  6. Klik op “OK”.

Om een wifi-netwerk te vergeten op een Mac met macOS Monterey, kunt u dezelfde stappen volgen. Hier is de specifieke methode:

1. Klik op het wifi-symbool in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Klik op “Netwerkvoorkeuren”.
  3. Klik in het linkermenu op “Wifi”.
  4. Klik op “Geavanceerd”.
  5. Er verschijnt een lijst met voorkeursnetwerken. Zoek het wifi-netwerk dat u wilt vergeten.
  6. Klik op het minteken (–) onder de lijst.
  7. Bevestig door op “Verwijder” te klikken.
  8. Klik op “OK”.
  9. Klik op “Pas toe”.

Op deze manier wordt het geselecteerde wifi-netwerk verwijderd en zal uw Mac er niet langer automatisch mee verbinden.

Deel deze pagina

Wifi-netwerk vergeten