Apple ID vergeten?

Estimated reading: 4 minutes 87 views

Wat is een Apple ID?

Een Apple ID is een account waarmee u toegang heeft tot verschillende diensten van Apple. Het wordt gebruikt voor functies zoals het opslaan van bestanden in iCloud en het downloaden van apps uit de App Store. Een Apple ID bestaat uit een e-mailadres en een door uzelf gekozen wachtwoord. De meeste Apple-gebruikers maken een Apple ID aan tijdens het instellen van hun iPhone, iPad of MacBook. Als u probeert in te loggen op een nieuw apparaat of bij een nieuwe dienst en u bent uw inloggegevens vergeten, kunt u het gekoppelde e-mailadres terugvinden en het wachtwoord wijzigen.

E-mailadres van Apple ID achterhalen

Als u niet meer zeker weet welk e-mailadres is gekoppeld aan uw Apple ID, kunt u op verschillende apparaten controleren waar u nog bent ingelogd. U kunt ook uw e-mailadressen proberen.

Op een iPhone of iPad:

1. Open de app Instellingen.
  2. Tik bovenaan op uw naam.

Onder uw naam wordt het e-mailadres weergegeven.

Op een Mac:

1. Klik linksboven in het menu op het Apple-logo en selecteer “Systeemvoorkeuren” of “Systeeminstellingen”.
  2. Klik vervolgens op “Apple ID”. Een venster wordt geopend met uw e-mailadres onder uw naam.

Als u nergens meer bent ingelogd, moet u op een andere manier uw e-mailadres achterhalen. Volg deze stappen om te controleren of er een Apple ID is aangemaakt met een specifiek e-mailadres:

1. Ga naar appleid.apple.com.
  2. Klik op “Log in”.
  3. Klik onder het inlogscherm op “Je Apple ID of wachtwoord vergeten”.
  4. Klik op de blauwe link “Opzoeken”.
  5. Voer uw voornaam in door op “voornaam” te klikken en uw voornaam te typen.
  6. Voer uw achternaam in door op “achternaam” te klikken en uw achternaam te typen.
  7. Voer een e-mailadres in door op “e-mailadres” te klikken en een e-mailadres in te vullen.
  8. Typ de tekens uit de afbeelding in door op “Voer tekens uit de afbeelding in” te klikken en de tekens in te typen.
  9. Klik op “Ga door”.

Apple geeft aan of er een Apple ID bestaat met dat e-mailadres. Herhaal indien nodig deze stappen met andere e-mailadressen.

Apple ID-wachtwoord wijzigen

Als u alleen het wachtwoord van uw Apple ID (en dus iCloud) bent vergeten, volgt u de onderstaande stappen om het te wijzigen:

1. Ga naar appleid.apple.com.
  2. Klik op “Log in”.
  3. Klik onder het inlogscherm op “Je Apple ID of wachtwoord vergeten”.
  4. Voer uw Apple ID in door te klikken in het veld onder ‘Voer je Apple ID in om te beginnen’ en typ het e-mailadres dat bij uw Apple ID hoort.
  5. Typ de tekens uit de afbeelding in door te klikken in het veld ‘Voer tekens uit de afbeelding in’ en de tekens in te typen.
  6. Klik op “Ga door”.
  7. Typ indien gevraagd het telefoonnummer dat u hebt gekoppeld aan uw Apple ID.
  8. Klik op “Ga door”.
  9. Neem een Apple-apparaat dat is ingelogd met uw iCloud-account.
  10. Tik op het apparaat op “Toestaan”.
  11. Typ de toegangscode van het apparaat.
  12. Bedenk een nieuw wachtwoord en typ het twee keer in.
  13. Tik op “Verder” rechtsboven.
  14. Tik op “Gereed”.

Het wachtwoord is nu opnieuw ingesteld.

Apple ID aanvragen

Als het niet is gelukt om uw gegevens te achterhalen met de bovenstaande stappen, kunt u een nieuw Apple ID aanvragen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Ga naar appleid.apple.com.
  2. Klik op “Maak uw Apple ID aan”.
  3. Vul de gevraagde gegevens in, zoals uw naam, e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord.
  4. Kies beveiligingsvragen en geef de antwoorden die alleen u weet.
  5. Voer de verificatiecode in die naar uw opgegeven e-mailadres is gestuurd.
  6. Lees en accepteer de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van Apple.
  7. Voltooi de setup en uw nieuwe Apple ID is aangemaakt.

U kunt nu uw nieuwe Apple ID gebruiken om in te loggen bij de diensten van Apple, zoals iCloud, de App Store en meer. Zorg ervoor dat u uw nieuwe Apple ID en wachtwoord goed onthoudt en bewaart op een veilige plaats.

Deel deze pagina

Apple ID vergeten?