Wachtwoord van je Microsoft account vergeten

Estimated reading: 3 minutes 76 views

Wachtwoord herstellen

Een Microsoft-account vereist een combinatie van een e-mailadres en wachtwoord om toegang te krijgen tot verschillende services, zoals OneDrive, Skype en Outlook.com. Maar wat als u uw wachtwoord bent vergeten en niet meer kunt inloggen? Gelukkig biedt Microsoft een wachtwoordhersteloptie.

Wachtwoord herstellen

Bij het aanmaken van een Microsoft-account kunt u herstelgegevens invullen, zoals een alternatief e-mailadres of telefoonnummer, voor het geval u uw wachtwoord vergeet. Heeft u deze gegevens ingevuld? Volg dan de onderstaande stappen om uw wachtwoord te herstellen:

1. Ga naar login.live.com in uw browser.
  2. Voer het e-mailadres van uw account in.
  3. Klik op “Volgende”.
  4. Klik op “Wachtwoord vergeten?”.
  5. Selecteer de gewenste optie voor het ontvangen van de verificatiecode onder “Hoe wilt u uw beveiligingscode ontvangen?”. Dit kan een ander e-mailadres, een deel van uw telefoonnummer of beide zijn.
  6. Als u hebt gekozen voor een ander e-mailadres, klik dan boven de streep en voer het gedeelte van het e-mailadres vóór het apenstaartje in. Als u hebt gekozen voor een telefoonnummer, klik dan op “Laatste 4 cijfers van telefoonnummer” en voer de laatste 4 cijfers van uw nummer in.
  7. Klik op “Code ophalen”.
  8. Controleer de ontvangen code in een e-mail of sms en voer deze in op de website.
  9. Klik op “Volgende”.
  10. Kies een nieuw wachtwoord en voer het in.
  11. Klik op “Wachtwoord opnieuw invoeren” en typ het wachtwoord nogmaals.
  12. Klik op “Volgende”.
  13. Uw wachtwoord is nu gewijzigd. Klik op “Aanmelden” en log in met uw nieuwe wachtwoord.

Geen herstelgegevens

Indien u geen herstelgegevens heeft ingevuld bij het aanmaken van uw Microsoft-account, of als de gegevens niet meer juist zijn vanwege bijvoorbeeld een nieuw e-mailadres of telefoonnummer, kunt u het wachtwoord als volgt herstellen:

1. Ga naar login.live.com in uw browser.
  2. Voer het e-mailadres van uw account in en klik op “Volgende”.
  3. Klik op “Wachtwoord vergeten?”.
  4. Klik op “Ik heb geen van deze gegevens”.
  5. Vul het e-mailadres in waarop u de verificatiecode wilt ontvangen. Let op: dit moet een ander e-mailadres zijn dan het adres waarmee u probeert in te loggen.
  6. Voer de weergegeven tekens in voor de beveiliging en klik op “Volgende”.
  7. De verificatiecode wordt naar het opgegeven e-mailadres gestuurd. Controleer uw inbox, vul de code in en klik op “Bevestigen”.
  8. Mogelijk wordt u gevraagd om aanvullende gegevens in te vullen, zoals uw naam, geboortedatum en postcode, evenals eerdere wachtwoorden die u heeft gebruikt. Dit is om te verifiëren dat het e-mailadres daadwerkelijk van u is. Vul de gevraagde gegevens in en klik telkens op “Volgende”.

Er wordt beoordeeld of u voldoende juiste gegevens heeft verstrekt. Het kan tot 24 uur duren voordat u een e-mail ontvangt op het opgegeven herstel e-mailadres. In deze e-mail vindt u een link waarmee u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Deel deze pagina

Wachtwoord van je Microsoft account vergeten