Wachtwoord vergeten, wat nu?

Estimated reading: 3 minutes 83 views

Wachtwoorden wijzigen

Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je het meestal niet terughalen. Controleer eerst of je browser het wachtwoord heeft opgeslagen. Als dat niet het geval is, moet je een nieuw wachtwoord instellen. Hiervoor moet je bewijzen dat je de eigenaar van het account bent. Dit is meestal gemakkelijk als je een gekoppeld e-mailadres of telefoonnummer hebt. De meeste accounts vereisen deze informatie al bij het instellen.

Bij wachtwoordherstel ontvang je een link via het opgegeven e-mailadres. Met behulp van die link kun je een nieuw wachtwoord instellen. Als het herstelproces verloopt via een telefoonnummer, ontvang je een sms met een code. Als je een codegenerator-app op je telefoon hebt geïnstalleerd, kun je daarmee ook een code genereren.

Wachtwoord vergeten van je DigiD-account?

Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je het herstellen via e-mail. Je kunt ook een nieuw wachtwoord aanvragen als er nog geen e-mailadres aan je account is gekoppeld. In dat geval kun je bij DigiD een nieuw (tijdelijk) wachtwoord aanvragen, dat per brief wordt verstuurd.

Heb je de pincode van de DigiD-app vergeten? Dan moet je de app opnieuw activeren. Tik op het moment dat je de code moet invoeren op “Pincode vergeten”. Tik vervolgens onderaan op “Opnieuw activeren” en volg de stappen.

Wachtwoord wijzigen van je Gmail-account

Het wachtwoord van je Google-account is van toepassing op alle diensten van Google, waaronder Gmail, Android, YouTube, Google Drive en Google Foto’s. Als je je wachtwoord wilt wijzigen, kun je dit doen via een gekoppeld telefoonnummer of een tweede e-mailadres. Raadpleeg ons artikel over het wijzigen van het Google-wachtwoord voor gedetailleerde instructies.

Wachtwoord wijzigen van je Outlook-account

Outlook is de e-maildienst van Microsoft. Om gebruik te maken van Outlook heb je een Microsoft-account nodig. Met dit account kun je inloggen bij alle diensten van Microsoft, waaronder OneDrive, Skype en Office. Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je het herstellen door het wachtwoord van je Microsoft-account te wijzigen. Dit kan worden gedaan via een (tweede) e-mailadres of een telefoonnummer.

Apple ID-wachtwoord herstellen

Het Apple ID is een essentiële code voor toegang tot je iPad en iPhone. Het wordt gebruikt voor verschillende taken, zoals het downloaden van nieuwe apps. Als je je Apple ID-wachtwoord bent vergeten, kun je het herstellen via e-mail of beveiligingsvragen. Houd er rekening mee dat na het wijzigen van je wachtwoord, je het nieuwe wachtwoord moet invoeren op alle gekoppelde accounts en apparaten.

Herstel het wachtwoord van Facebook via het gekoppelde e-mailadres én telefoonnummer.

Facebook-wachtwoord wijzigen

Om je Facebook-wachtwoord te herstellen, volg je de onderstaande stappen met behulp van het gekoppelde e-mailadres en telefoonnummer:

1. Ga naar Facebook.com.
  2. Klik op “Wachtwoord vergeten?”.
  3. Typ je e-mailadres of mobiele nummer in het daarvoor bestemde vak en klik op “Zoeken”.
  4. Kies voor de optie “Code via e-mail verzenden” en klik op “Doorgaan”.
  5. Open je e-mailprogramma en klik op de e-mail van Facebook.
  6. Kopieer de ontvangen code en plak deze in het Facebook-venster. Klik op “Doorgaan”.
  7. Kies een nieuw sterk wachtwoord en klik op “Doorgaan”.
  8. Als tweestapsverificatie is ingeschakeld, volg dan de instructies afhankelijk van de instellingen. Dit kan bijvoorbeeld het overtikken van een beveiligingscode uit een ontvangen sms zijn, het genereren van een code met een codegenerator-app, of het bevestigen via een melding op je smartphone of tablet.
  9. Klik op “Doorgaan”.

Je hebt nu succesvol een nieuw wachtwoord ingesteld en bent ingelogd op je Facebook-account.

Deel deze pagina

Wachtwoord vergeten, wat nu?