Hoe verwijder ik cookies.

Estimated reading: 2 minutes 74 views

Waarom worden cookies gebruikt?

Websites gebruiken cookies om verschillende redenen. Ze helpen bij het onthouden van inloggegevens, zodat je niet telkens opnieuw hoeft in te loggen. Webwinkels gebruiken cookies om je winkelwagentje te onthouden. Daarnaast worden cookies vaak gebruikt om gepersonaliseerde advertenties op websites te tonen, waarmee websites geld verdienen.

Let op: als je alle cookies verwijdert, moet je opnieuw inloggen op websites waar je bent aangemeld.

Zo verwijder je cookies in Chrome:

1. Open Chrome.
  2. Klik rechtsboven op het pictogram met drie stipjes.
  3. Ga naar “Meer hulpprogramma’s” en selecteer “Browsegegevens wissen”.
  4. Een venster wordt geopend. Controleer of er een vinkje staat bij “Cookies en andere sitegegevens”.
  5. Klik op “Gegevens wissen”.
  6. Sluit het tabblad en/of de browser.

Zo verwijder je cookies in Edge:

1. Open Edge.
  2. Klik rechtsboven op het pictogram met de drie puntjes.
  3. Selecteer “Instellingen”.
  4. Klik aan de linkerkant op “Privacy, zoeken en services”.
  5. Onder “Browsegegevens wissen”, klik op “Kiezen wat u wilt wissen”.
  6. Standaard verwijdert Edge alleen cookies die het afgelopen uur zijn geplaatst. Klik onder “Tijdsbereik” op “Afgelopen uur” en selecteer “Gehele tijd” om alle cookies te wissen.
  7. Controleer of er een vinkje staat bij “Cookies en andere sitegegevens” en zorg ervoor dat alle andere opties geen vinkje hebben.
  8. Klik op “Nu wissen”.
  9. Sluit het tabblad en/of de browser.

Zo verwijder je cookies in Firefox:

1. Open Firefox.
  2. Klik rechtsboven op het pictogram met de drie streepjes.
  3. Selecteer “Opties”.
  4. Klik op “Privacy & Beveiliging”.
  5. Scroll naar beneden en klik onder “Cookies en websitegegevens” op “Gegevens wissen”.
  6. Controleer of er een vinkje staat bij “Cookies en websitegegevens”. Verwijder het vinkje bij “Gebufferde webinhoud”.
  7. Klik op “Wissen” en vervolgens op “Nu wissen”.
  8. Sluit het tabblad en/of de browser.

Zo verwijder je cookies in Safari:

1. Open Safari.
  2. Klik linksboven in de menubalk op “Safari”.
  3. Klik op “Wis geschiedenis”.
  4. Selecteer de gewenste periode om de geschiedenis te wissen door op het keuzemenu achter “Wis” te klikken.
  5. Klik op de gewenste optie, zoals “Hele geschiedenis”.
  6. Klik tot slot op “Wis geschiedenis”.
  7. Sluit het tabblad en/of de browser.

Deel deze pagina

Hoe verwijder ik cookies.