Foto’s overzetten van je Android telefoon naar je computer

Estimated reading: 3 minutes 143 views

Foto’s van telefoon naar laptop/computer

Foto’s overzetten van een Android smartphone of tablet naar een laptop of computer kan op verschillende manieren. U kunt dit doen via de cloud met behulp van online opslagruimte of door gebruik te maken van de meegeleverde kabel.

Foto’s importeren naar je pc via de cloud

Foto’s importeren naar een pc zonder kabels is mogelijk via de cloud. Hierbij worden de foto’s opgeslagen op internet, in een persoonlijke opslagruimte die beschikbaar is bij gratis of betaalde diensten. Dit stelt u in staat om toegang te krijgen tot uw afbeeldingen vanaf elk apparaat. Bovendien worden nieuwe foto’s en video’s automatisch naar de cloud geüpload. Enkele bekende clouddiensten zijn:

Upload foto’s en video’s van uw tablet of smartphone naar Google Foto’s. Vervolgens kunt u ze vanaf de computer kopiëren via de Foto’s website.

Met behulp van de Dropbox-app kunt u uw foto’s importeren naar de Dropbox-cloud. Vervolgens kunt u de foto’s en video’s downloaden naar uw computer.

Upload uw foto’s naar de OneDrive-cloud. Vervolgens kunt u de inhoud van de cloud kopiëren naar uw computer.

Om foto’s en video’s over te zetten van uw Android smartphone of -tablet naar uw Windows-computer, kunt u een USB-kabel gebruiken. Volg deze stappen:

 1. Verbind uw telefoon of tablet met de computer via de USB-kabel.
 2. Ontgrendel uw apparaat.
 3. Als u een melding krijgt met de optie ‘Toegang tot apparaatgegevens/telefoongegevens toestaan’, tik dan op ‘Toestaan’.
  • Als u geen melding ziet, veeg dan vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tik in het snelmenu op ‘USB voor bestanden overzetten’. Tik indien nodig nogmaals.
  • Selecteer onder ‘USB bediend door’ de optie ‘Dit apparaat’.
  • Tik onder ‘USB gebruiken voor’ op ‘Afbeeldingen overzetten’.
 4. Open de Verkenner op uw computer.
 5. Klik in de linkerzijbalk op ‘Deze pc’.
 6. Dubbelklik op de naam van uw telefoon onder ‘Apparaten en stations’.
 7. Elk merk telefoon heeft een andere mappenstructuur. Soms bevinden alle foto’s zich bijvoorbeeld in de map ‘Pictures’. Blader indien nodig door de mappen om uw foto’s te vinden.
 8. Dubbelklik op ‘Interne opslag’, ‘DCIM’ en ‘Camera’ voor Samsung toestellen (deze mappenstructuur kan per apparaat verschillen).
 9. Selecteer de foto(‘s) die u naar de computer wilt kopiëren. Houd de Ctrl-toets ingedrukt om meerdere foto’s te selecteren.
 10. Klik met de rechtermuisknop op een geselecteerde foto.
 11. Klik op ‘Kopiëren’.
 12. Ga in de Verkenner naar de map waar u de foto’s wilt opslaan.
 13. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte in de map.
 14. Klik op ‘Plakken’.
 15. De foto(‘s) zijn nu gekopieerd naar uw computer. U kunt de kabel loskoppelen en opbergen.

Laat een reactie achter

Deel deze pagina

Foto’s overzetten van je Android telefoon naar je computer

Of kopieer deze link

CONTENTS