E-mail met bijlage versturen

Estimated reading: 3 minutes 66 views

Wat zijn e-mailbijlagen?

Bijlagen verwijzen naar de bestanden die u meestuurt met een e-mail. Een enkele e-mail kan één of meerdere bijlagen bevatten. Een bijlage kan verschillende formaten hebben, zoals foto’s, PDF-documenten of Word-bestanden. Het betreffende bestand bevindt zich ergens op uw apparaat en u stuurt een kopie ervan via e-mail naar een specifiek e-mailadres. In de Mail-applicatie kunnen gebruikers doorgaans maximaal 20 megabyte aan bijlagen verzenden per e-mail, tenzij Mail Drop is ingeschakeld, waardoor het mogelijk is om tot 5 GB aan bijlagen te verzenden.

Bijlage toevoegen aan e-mail (iPhone en iPad)

Voeg op een iPhone (iOS 15, 16) en iPad (iPadOS 15, 16) als volgt een bijlage toe aan een e-mail:

1. Open de Mail-app.
  2. Tik rechtsonder (iPhone) of rechtsboven (iPad) op het pictogram voor het opstellen van een nieuw bericht. Als u wilt antwoorden op een ontvangen e-mail, open dan de desbetreffende e-mail en tik onderaan het bericht op het pictogram met een pijl en vervolgens op “Antwoorden”.
  3. Het berichtenvenster wordt geopend. Tik op een lege ruimte in het bericht.
  4. Bovenaan het toetsenbord worden pictogrammen weergegeven. Als dit niet het geval is, tik dan op het pijltje naar links.
  5. Als u een bestand zoals een tekst of PDF wilt verzenden, tik dan op het pictogram van een document bijvoegen. Hoe u een foto als bijlage kunt versturen, wordt later in dit artikel uitgelegd.
  6. Blader door uw bestanden en tik op het document dat u wilt verzenden. Het wordt onmiddellijk aan de e-mail toegevoegd.
  7. Maak de e-mail verder af. Tik achter ‘Aan’ en typ het e-mailadres van de ontvanger.
  8. Typ achter ‘Onderwerp’ een korte beschrijving van het onderwerp van de e-mail.
  9. Typ de inhoud van het e-mailbericht.
  10. Tik rechtsboven op de verzendknop (pijl omhoog) om de e-mail te verzenden.

Foto als bijlage versturen

Volg deze stappen om één of meerdere foto’s mee te sturen in een e-mail op een iPhone (iOS 15, 16) en een iPad (iPadOS 15, 16):

1. Open de Mail app.
  2. Tik rechtsonder (iPhone) of rechtsboven (iPad) op het pictogram voor het opstellen van een nieuw bericht. Als u wilt antwoorden op een ontvangen e-mail, open dan de desbetreffende e-mail en tik onderaan het bericht op het pictogram met een pijl en vervolgens op “Antwoorden”.
  3. Het berichtenvenster wordt geopend. Tik op een lege ruimte in het bericht.
  4. Bovenaan het toetsenbord worden pictogrammen weergegeven. Als dit niet het geval is, tik dan op het pijltje naar links.
  5. Tik op het pictogram ‘Fotobibliotheek’ (iPhone) of op het camerapictogram en vervolgens op ‘Fotobibliotheek’ (iPad) om een foto te versturen.
  6. Selecteer één of meerdere foto’s uit uw fotobibliotheek.
  7. Tik op het kruisje om de fotobibliotheek te sluiten.
  8. Maak de e-mail verder af. Tik achter ‘Aan’ en typ het e-mailadres van de ontvanger.
  9. Typ achter ‘Onderwerp’ een korte beschrijving van het onderwerp van de e-mail.
  10. Typ de inhoud van het e-mailbericht.
  11. Tik rechtsboven op de verzendknop om de e-mail te verzenden.

Deel deze pagina

E-mail met bijlage versturen