Knipprogramma in Windows 11

Estimated reading: 3 minutes 79 views

Het Knipprogramma is een handige ingebouwde app in Windows 11 waarmee u schermafbeeldingen kunt maken. Volg de onderstaande stappen om het Knipprogramma te openen:

1. Klik op het vergrootglaspictogram in de Taakbalk.
  2. Typ ‘Knipprogramma’ in het zoekvak.
  3. In de zoekresultaten zou u het pictogram van het Knipprogramma moeten zien. Klik erop om de app te openen.

Knipsel maken met Knipprogramma

Om een knipsel te maken met het Knipprogramma in Windows 11, volgt u deze stappen:

1. Open het Knipprogramma zoals eerder beschreven.
  2. Klik op de knop “Nieuw”. De app wordt geminimaliseerd en het scherm wordt enigszins donkerder.
  3. Bovenaan het scherm verschijnt een werkbalk en de muiscursor verandert in een kruisvorm. Klik op het punt waar u wilt beginnen met het knipsel.
  4. Houd de muisknop ingedrukt en sleep de cursor over het gewenste gebied dat u wilt vastleggen. U ziet een gemarkeerd gebied dat wordt opgelicht terwijl u sleept.
  5. Laat de muisknop los wanneer u tevreden bent met het gekozen gebied.
  6. Er verschijnt een melding dat het knipsel is opgeslagen op het Klembord. Klik op de melding om de afbeelding in het Knipprogramma te openen.

Nu kunt u het gemaakte knipsel bewerken, annoteren en opslaan in het gewenste bestandsformaat met behulp van de opties die beschikbaar zijn in het Knipprogramma.

Knipsel bewerken

Om een knipsel te bewerken in het Knipprogramma van Windows 11, kunt u gebruikmaken van verschillende bewerkingsknoppen. Hier is een uitleg van de functies van elke knop:

• Balpen: Hiermee kunt u met de muis of trackpad tekenen of schrijven op het knipsel. Klik op de balpenknop om de kleur of dikte van de lijn te wijzigen.
  • Markeerstift: Hiermee kunt u tekst of delen van het knipsel markeren. De markeerstiftlijn is enigszins transparant. Klik op de markeerstiftknop om de kleur of dikte van de lijn te wijzigen.
  • Gum: Gebruik de gum om aantekeningen, tekeningen of markeringen te verwijderen die u hebt toegevoegd aan het knipsel.
  • Liniaal: Hiermee kunt u een rechte lijn tekenen op het knipsel. Klik nogmaals op de liniaalknop om te schakelen naar een gradenboog. Klik op de knop en vervolgens op “Liniaal” om de liniaal te verbergen.
  • Schrijven met aanraken: Als u een aanraakscherm hebt, kunt u hiermee direct op het knipsel schrijven. Selecteer eerst de gewenste pen of stift.
  • Afbeelding bijsnijden: Met deze knop kunt u het knipsel bijsnijden. Versleep de hoekpunten om een andere uitsnede te maken van het knipsel. Klik op het vinkje rechtsboven om de uitsnede toe te passen, of klik op het kruisje om het bijsnijden te annuleren.

Deel deze pagina

Knipprogramma in Windows 11