Hoeveel opslagruimte heb ik nog?

Geschatte leestijd: 2minuten 122 keer bekeken

Hoeveel opslagruimte heeft mijn Windows-pc?

Het is verstandig om regelmatig te controleren hoeveel vrije ruimte er nog beschikbaar is op uw Windows-computer. Op die manier kunt u zorgen dat er genoeg opslagruimte overblijft voor nieuwe programma’s, video’s en foto’s.

Vrije opslagruimte

Het is verstandig om regelmatig de beschikbare vrije ruimte op uw pc in de gaten te houden. Op die manier kunt u voorkomen dat u tijdens het gebruik van de computer plotseling te weinig opslagruimte hebt. Een gebrek aan opslagruimte kan de computer vertragen en u belemmeren bij het opslaan van foto’s, documenten, video’s, het downloaden van handige programma’s of spellen. Neem daarom regelmatig de tijd om de vrije opslagruimte te controleren en indien nodig ruimte vrij te maken.

Opslagruimte bekijken

Om de beschikbare ruimte op uw Windows-computer, inclusief Windows 11, te controleren, volgt u deze stappen:

    Klik op de startknop.

    Klik op ‘Instellingen’.

    Voor zowel Windows 10 als Windows 11: Klik op ‘Systeem’.

    Klik op ‘Opslag’.

Op het scherm ‘Opslag’ kunt u onder de sectie ‘Local Disk’ zien hoeveel gigabytes in gebruik zijn en hoeveel opslagruimte er nog beschikbaar is. Als u meer gedetailleerde informatie wilt zien over welke apps en bestandstypen veel ruimte innemen, kunt u indien nodig op ‘Meer categorie├źn weergeven’ klikken. Deze stappen zijn van toepassing op zowel Windows 10 als Windows 11.

Te weinig opslagruimte

Het kan erg vervelend zijn wanneer er weinig opslagruimte beschikbaar is op uw computer, aangezien dit de prestaties kan vertragen. Gelukkig zijn er verschillende opties om hiermee om te gaan. U kunt ervoor kiezen om uw computer op te schonen door onnodige bestanden te verwijderen. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de functie “Slim opslaan” om automatisch tijdelijke bestanden te laten verwijderen. Een andere handige oplossing is om bestanden online op te slaan via een clouddienst. Op deze manier nemen de bestanden geen ruimte meer in op uw computer, maar hebt u er toch altijd toegang toe.

Laat een reactie achter

Deel deze pagina

Hoeveel opslagruimte heb ik nog?

Of kopieer deze link

INHOUDSOPGAVE