PDF omzetten naar Word

Estimated reading: 3 minutes 75 views

Een PDF-bestand is ontzettend handig, omdat iedereen het kan openen zonder dat de tekst en opmaak veranderen. Het enige nadeel is dat het bewerken van de tekst niet altijd gemakkelijk is. Maar soms is het wel handig om wijzigingen aan te brengen in een PDF-bestand, zelfs als je geen Word-versie van het document hebt. Gelukkig zijn er verschillende opties om dit te doen.

Om een PDF-bestand om te zetten naar een Word-bestand in Word, volg je de onderstaande stappen:

1. Open Microsoft Word op je computer.
  2. Klik op het tabblad “Bestand” in de bovenste menubalk.
  3. Selecteer “Openen” in het linkerdeelvenster.
  4. Klik op “Bladeren” om door je computer te navigeren en het gewenste PDF-bestand te selecteren.
  5. De Verkenner (of Finder op een Mac) wordt geopend. Je kunt indien nodig onderaan bij “Documentsoort” de optie ‘PDF-bestanden’ selecteren om alleen PDF-bestanden weer te geven.
  6. Selecteer het PDF-document dat je wilt openen.
  7. Klik op “Openen” om het PDF-bestand in Word te openen.
  8. Er verschijnt mogelijk een pop-upvenster met een waarschuwing over het converteren van het PDF-bestand. Klik op “OK” om door te gaan met de conversie.

Op deze manier converteert Word het PDF-bestand naar een bewerkbaar Word-document. Houd er rekening mee dat de opmaak van het geconverteerde bestand mogelijk niet exact overeenkomt met het originele PDF-bestand. Het kan nodig zijn om enkele aanpassingen te doen om de gewenste opmaak te verkrijgen.

Om een PDF-bestand om te zetten naar een Word-document in Adobe Acrobat Reader, volg je de onderstaande stappen:

1. Open Adobe Acrobat Reader op je computer.
  2. Klik op “Bestand” in de bovenste menubalk en selecteer “Openen”.
  3. Navigeer naar het PDF-bestand dat je wilt omzetten en klik op “Openen”.
  4. Het PDF-bestand wordt geopend in Adobe Acrobat Reader.
  5. Aan de rechterkant van het scherm zie je het paneel “Werkbalk Exporteren”.
  6. Klik op de optie “PDF Exporteren” in de werkbalk.
  7. Onder de sectie “Converteren naar” aan de rechterkant van het scherm, selecteer “Microsoft Word” als de gewenste uitvoerindeling.
  8. Klik op de knop “Converteren” om het PDF-bestand naar een Word-document te converteren.

Adobe Acrobat Reader zal het PDF-bestand converteren naar een Word-document en het automatisch openen in je standaard Word-processor, zoals Microsoft Word. Je kunt het geconverteerde bestand nu bewerken en aanpassingen maken in Word.

Om een PDF-bestand gratis online om te zetten naar een Word-document via een website, volg je de onderstaande stappen:

1. Ga naar de website ilovepdf.com.
  2. Klik op de knop “Selecteer een PDF-bestand” of een vergelijkbare optie om het PDF-bestand te uploaden.
  3. Navigeer naar de map op je computer waarin het PDF-bestand zich bevindt.
  4. Selecteer het gewenste PDF-bestand en klik op “Openen” om het te uploaden naar ilovepdf.com.
  5. Wacht tot het uploaden is voltooid en het PDF-bestand wordt verwerkt.
  6. Klik op de optie “Converteren naar Word” om het PDF-bestand naar een Word-document te converteren.
  7. Na de conversie wordt er mogelijk een voorbeeld van het geconverteerde Word-document weergegeven.
  8. Klik op de knop “Download Word” om het geconverteerde Word-document naar je computer te downloaden.

Op deze manier kun je gratis en eenvoudig je PDF-bestand omzetten naar een Word-document met behulp van ilovepdf.com

Deel deze pagina

PDF omzetten naar Word