Google-wachtwoord vergeten?

Estimated reading: 3 minutes 73 views

Hulp bij het herstellen van een vergeten wachtwoord van een Google-account

Als u uw wachtwoord van uw Google-account bent vergeten, kunt u gebruikmaken van de volgende stappen om het te herstellen:

1. Ga naar de inlogpagina van Google (www.google.com) en klik op “Account herstellen” of “Wachtwoord vergeten”.
  2. Voer het e-mailadres in dat is gekoppeld aan uw Google-account en klik op “Volgende”.
  3. Selecteer de hersteloptie die u wilt gebruiken. U kunt ervoor kiezen om een herstel e-mail te ontvangen, een hersteltelefoonnummer te gebruiken of enkele beveiligingsvragen te beantwoorden. Kies de optie die voor u het meest geschikt is en volg de instructies op het scherm.
  4. Als u ervoor kiest om een herstel e-mail te ontvangen, controleer dan uw inbox op het opgegeven e-mailadres. Open de e-mail van Google en volg de instructies om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
  5. Als u ervoor kiest om een hersteltelefoonnummer te gebruiken, ontvangt u een sms met een verificatiecode. Voer de code in op het scherm en volg de instructies om een nieuw wachtwoord in te stellen.
  6. Als u ervoor kiest om beveiligingsvragen te beantwoorden, beantwoord dan de vragen correct en volg de instructies om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
  7. Zodra u een nieuw wachtwoord heeft ingesteld, kunt u dit gebruiken om in te loggen op uw Google-account en toegang te krijgen tot de bijbehorende diensten zoals Gmail, Drive, Google Foto’s en YouTube.

Het is belangrijk om sterke wachtwoorden te gebruiken en deze regelmatig bij te werken om de beveiliging van uw Google-account te waarborgen.

Hoe u uw Google-wachtwoord kunt wijzigen

Als u uw Google-wachtwoord wilt wijzigen en u hebt herstelgegevens ingesteld voor uw account, kunt u de volgende stappen volgen via de computer:

1. Ga naar de Google-accountherstelpagina (https://accounts.google.com/signin/recovery).
  2. Voer het e-mailadres in van het Google-account waarvan u het wachtwoord wilt wijzigen en klik op “Volgende”.
  3. Typ willekeurige tekens in het veld voor het wachtwoord en klik op “Volgende”.
    • Als er een telefoonnummer is gekoppeld aan het account, klikt u op “Tik op Ja op uw telefoon of tablet”. U ontvangt een melding op het gekoppelde apparaat. Tik op “Ja, ik ben het” om door te gaan.
    • Als er een tweede e-mailadres is gekoppeld, typt u het laatste wachtwoord dat u zich kunt herinneren en klikt u op “Volgende”. Klik vervolgens op “Probeer het op een andere manier”. U ontvangt een verificatiecode op het gekoppelde e-mailadres. Log in bij het gekoppelde e-mailadres, open de e-mail van Google en voer de code in op de website.
  4. Voer een nieuw wachtwoord in in het veld “Nieuw wachtwoord”.
  5. Typ het nieuwe wachtwoord nogmaals in het veld “Bevestigen”.
  6. Klik op “Wachtwoord opslaan” om de wijzigingen op te slaan.

U heeft nu succesvol uw Google-wachtwoord gewijzigd en heeft weer toegang tot uw account.

Het is altijd verstandig om sterke en unieke wachtwoorden te gebruiken om de beveiliging van uw Google-account te waarborgen. Zorg er ook voor dat u uw wachtwoorden regelmatig bijwerkt en uw accountgegevens up-to-date houdt.

Deel deze pagina

Google-wachtwoord vergeten?