WhatsApp op je computer gebruiken

Estimated reading: 3 minutes 73 views

WhatsApp op de computer gebruiken

Als je WhatsApp op je smartphone hebt, kun je ook op de computer gebruikmaken van WhatsApp. Dit is handig, omdat het toetsenbord van de computer veel groter is. Je kunt WhatsApp op je pc installeren of WhatsApp Web gebruiken via je browser.

WhatsApp Web verbinden met je pc

Om verbinding te maken met WhatsApp Web op je pc, heb je je smartphone nodig. Nadat de verbinding is gemaakt, hoeft je telefoon niet langer online te blijven of in de buurt te zijn.

1. Ga naar de website web.whatsapp.com.
  2. Op de pagina zie je een QR-code. Pak je telefoon en open de WhatsApp-app.
  3. Tik op een Android-telefoon rechtsboven op het pictogram van de drie puntjes > Gekoppelde apparaten > Een apparaat koppelen. Tik op een iPhone op Instellingen > Gekoppelde apparaten > Koppel een apparaat > Ok.
  4. Scan met je telefoon de code op het computerscherm. Richt je camera op de code alsof je een foto maakt. Als de code verdwenen is achter een groene melding, klik dan eerst op de melding om een nieuwe QR-code te laden.

Het hoofdvenster van WhatsApp wordt geopend. Dit is hoe het er bijvoorbeeld uit kan zien:

Verder chatten

Om verder te gaan met een gesprek:

1. Scrol indien nodig naar beneden in de lijst met gesprekken.
  2. Klik op een (groeps)chat.
  3. Aan de rechterkant worden de eerder verzonden berichten geopend. Klik onderaan in de balk met ‘Typ een bericht’.
  4. Typ je bericht en druk op Enter om het te versturen.

Nieuwe chat starten

Om een nieuwe chat te starten:

1. Klik linksboven op de knop ‘Nieuwe chat’.
  2. Er wordt een lijst met contactpersonen geopend. Klik op de naam van de persoon met wie je wilt chatten.
  3. Bovenaan zie je de naam en profielfoto van de contactpersoon. Klik onderaan in het venster op ‘Typ een bericht’.
  4. Typ je bericht en druk op Enter op het toetsenbord om het te versturen.

Het bericht is verzonden. Net als bij WhatsApp op je telefoon, wordt er een vinkje weergegeven bij het verzonden bericht

Foto versturen

Je kunt bestanden die op je computer staan via WhatsApp Web versturen. Volg deze stappen om een foto te versturen:

1. Klik op een chat.
  2. Klik onderaan op de knop ‘Bijvoegen’.
  3. Kies de optie ‘Foto’s en video’s versturen’.
  4. De Verkenner/Finder wordt geopend. Navigeer naar de foto die je wilt versturen.
  5. Dubbelklik op de foto.
  6. De foto wordt geopend in WhatsApp. Als je de foto toch niet wilt verzenden, klik dan linksboven op het kruisje. Als je de foto wilt verzenden, typ dan indien gewenst een tekst onder de foto.
  7. Druk op Enter om de foto te versturen

Afmelden

Als je klaar bent met WhatsApp Web, is het belangrijk om uit te loggen om te voorkomen dat andere mensen toegang hebben tot je WhatsApp-gesprekken op de computer. Gebruikers blijven namelijk veertien dagen ingelogd, zelfs als de browser of computer wordt afgesloten.

1. Klik rechts van je profielfoto op de knop ‘Menu’. Dit is de knop met de drie puntjes.
  2. Klik op “Uitloggen”.

Je bent nu uitgelogd bij de WhatsApp Web-app. De WhatsApp-app op je telefoon blijft normaal functioneren.

Deel deze pagina

WhatsApp op je computer gebruiken