Harde schijf gecrasht, wat nu?

Estimated reading: 2 minutes 88 views

Het is een kwestie van tijd voordat een harde schijf defect raakt, ongeacht het merk of type. Het is verstandig om voorbereid te zijn op een mogelijke storing.

Kapotte schijf

Harde schijven bestaan uit mechanische componenten, zowel in externe schijven die verbonden zijn met uw computer als in interne schijven. Binnenin de harde schijfbehuizing bevinden zich schijfjes die lijken op cd-schijfjes. Deze schijfjes worden gelezen door een leeskop, vergelijkbaar met de naald van een ouderwetse platenspeler. De leeskop en schijfjes kunnen beschadigd raken, bijvoorbeeld door fysieke schokken. In zo’n geval kan de harde schijf crashen. Gelukkig is het vaak nog mogelijk om gegevens van de schijf te herstellen en in sommige gevallen is het niet nodig om een volledig nieuwe computer aan te schaffen. Als de rest van de computer nog goed functioneert, kunt u ervoor kiezen om een nieuwe harde schijf te laten installeren.

Zorg voor een back-up

Maar laten we eerst naar preventie kijken, want voorkomen is beter dan genezen. Het is daarom altijd raadzaam om een back-up te maken van belangrijke gegevens en dierbare foto’s. Door een reservekopie te hebben van al uw waardevolle digitale informatie, bent u beschermd tegen eventuele crashes en kunt u met een gerust hart verder.

Herstelopties

Als u regelmatig een back-up maakt, hoeft u zich eigenlijk geen zorgen te maken over onzekere herstelopties. Bovendien is het belangrijk om te weten dat het terughalen van gegevens van een gecrashte harde schijf geen klus is die u zelf kunt klaren. Wanneer een harde schijf crasht, is de interne structuur beschadigd. Gelukkig kunnen experts nog steeds gegevens redden in dergelijke gevallen.

Wij bij Pcman kunnen uw data terugkrijgen van de harde schijf dus als u echt nog belangrijke bestanden heeft op een kapotte harde schijf, brengt u hem gerust langs en dan gaan wij kijken wat we voor u kunnen doen.

Laat een reactie achter

Deel deze pagina

Harde schijf gecrasht, wat nu?

Of kopieer deze link

CONTENTS