Hoe installeer je Windows 10?

Estimated reading: 3 minutes 174 views

We gaan je hier stap voor stap uitleggen hoe je Windows 10 kan installeren.

Benodigdheden:

• Een functionerende computer met Windows
  • Een USB stick (minimaal 8GB)
  • Internetverbinding

Wat we als eerste moeten doen in een opstartbare Windows 10 USB installatie stick maken.

1. Ga naar de website https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10
  2. Klik dan bij installatiemedia voor Windows 10 maken op ‘Download nu’ Kijk de foto hieronder.
  • Als je op ‘Download nu’ hebt gedrukt wordt het hulpprogramma gedownload.
  • Start het hulpprogramma door erop te klikken (Je kan het altijd in je verkenner nog vinden onder de download folder.)
  • Selecteer vervolgens de optie “Ja” om het programma wijzigingen te laten aanbrengen op uw computer
  • Klik op de optie “Akkoord” voor de algemene voorwaarden en licentieovereenkomst

• Kies de optie “Installatiemedia”
  • Kies nu de juiste opties:
  • Taal = Nederlands
  • Versie =  Windows 10
  • Architectuur = 64-bits (x64)
  • Selecteer de optie “USB-flashstation”
  • Selecteer vervolgens uw USB stick, deze moet minimaal 8GB aan vrije ruimte beschikbaar hebben. LET OP! Alle data en gegevens die op uw USB stick staan worden permanent verwijderd, wij raden aan om een back-up te maken van de USB stick van de belangrijke data.

Nu worden de installatie bestanden van Windows 10 op de stick geïnstalleerd. Dit kan een tijdje duren, breek dit proces niet af zodat de bestanden niet corrupt kunnen raken.

Installatie van Windows 10 op de computer.

1. Sluit de computer af waar Windows 10 op moet worden geïnstalleerd

2. Stop de USB stick in de desbetreffende computer

3. Start de computer op en druk continu op de “Boot-menu” knop (Vaak is het F11 of F9)

Vervolgens hoor je een menu te zien die een beetje overeenkomt met hieronder. (Kleur en uiterlijk kan afwijken want dit ligt per moederbord model)

Selecteer vervolgens de optie die overeenkomt met uw USB stick.

4. De Windows installatie wordt nu gestart

5. Klik op “Volgende”

6. Klik op “Nu installeren”

7. Selecteer vervolgens “Ik heb geen productcode”

8. Je krijgt nu een lijst met allemaal Windows 10 versies, selecteer Windows 10 Pro.

9. Vink het vakje aan om de overeenkomst te accepteren

10. Kies daarna de optie aangepast

11. Nu zie je al je schijven en partities, kies de schijf waar je Windows 10 op wilt installeren (Wij raden aan om het op een SSD te zetten voor een snelle opstart) en klik vervolgens op “Volgende”.

12. Nu begint de installatie van Windows 10 Pro

13. De computer zal nu opnieuw opstarten om de installatie te voltooien. De computer start nu door naar de nieuwe installatie van Windows 10, nu moet Windows nog ingesteld worden.

Instellen van Windows

1. Nu wordt er gevraagd naar de Regio, kies hier Nederland (Of waar u zich bevindt)

2. Kies nu de juiste toetsenbord indeling, voor Nederland is dit = Verenigde Staten Internationaal

3. Nu wordt er gevraagd voor een 2e toetsenbord indeling, als u dit niet wilt kunt u op “Overslaan” klikken

4. Nu wordt er gevraagd om verbinding te maken met het internet, wij raden aan om deze stap over te slaan. Klik op “Ik heb geen internet”

5. Selecteer “Doorgaan met beperkte instellingen”

6. Maak nu je gebruikersnaam aan en klik op “Volgende”

7. Maak nu je wachtwoord aan, als je geen wachtwoord wilt kan je het veld leeg laten en op      “Volgende” klikken

8. De volgende opties kan je zelf kiezen, wij raden aan om op alles “Nee of gelimiteerd” te kiezen

9. De computer start nu door naar Windows 10

Deel deze pagina

Hoe installeer je Windows 10?