Gegevens overzetten op nieuw Samsung toestel

Estimated reading: 2 minutes 67 views

Samsung Smart Switch

Het overstappen naar een nieuwe telefoon kan een uitdagende taak zijn waar u misschien tegenop ziet. Als u een nieuw Samsung-apparaat heeft, maakt de app Samsung Smart Switch het proces eenvoudig. Met deze app kunt u moeiteloos gegevens en instellingen overzetten van uw oude apparaat naar het nieuwe. Denk hierbij aan contacten, muziek, foto’s, agenda en apparaatinstellingen. Dit alles kan binnen enkele minuten worden overgezet. Het is belangrijk op te merken dat de informatie ook op het oude apparaat behouden blijft, aangezien Smart Switch alleen een kopie maakt.

Gegevens overzetten op Samsung apparaten

Om gegevens over te zetten, is het belangrijk dat zowel de oude als de nieuwe telefoon de gratis app Samsung Smart Switch hebben geïnstalleerd. Deze app is beschikbaar op apparaten met Android 4.3 of hoger. Om de telefoons met elkaar te verbinden, kunt u gebruikmaken van een kabelverbinding of het wifi-netwerk.

Samsung overzetten naar Samsung

Volg deze stappen om gegevens over te zetten van het ene Samsung apparaat naar het andere met behulp van Samsung Smart Switch:

1. Open de app Samsung Smart Switch op beide telefoons.
  2. Tik op beide apparaten op “Toestaan” om de vereiste machtigingen te verlenen.
  3. Tik op het oude apparaat nogmaals op “Toestaan” om akkoord te gaan met de machtigingen.
  4. Op het oude apparaat, tik op “Gegevens verzenden”.
  5. Op het nieuwe apparaat, tik op “Gegevens ontvangen”.
  6. Kies het merk van het oude apparaat, in dit geval Galaxy/Android, op het nieuwe apparaat.
  7. Selecteer op beide apparaten de gewenste verbindingsmethode: via een kabel of via wifi. Als u voor een kabelverbinding kiest, sluit dan de kabel aan. Als u voor een wifi verbinding kiest, zorg er dan voor dat beide apparaten verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk.
  8. Tik op het oude apparaat op “Toestaan”.
  9. Selecteer op het nieuwe apparaat welke gegevens u wilt overzetten en tik vervolgens op “Volgende”.
  10. Op het oude apparaat, tik op “Kopiëren”.
  11. Ontgrendel het oude apparaat met uw pincode of een andere ontgrendelmethode die u heeft ingesteld.
  12. Het overzetten van de gegevens begint. Wacht geduldig terwijl de voortgang op het scherm wordt weergegeven.
  13. Op het oude apparaat, tik op “Gereed” wanneer het overzetten is voltooid.
  14. Op het nieuwe apparaat, tik op “Volgende” gevolgd door “Gereed”.

Nu zijn uw gegevens succesvol overgezet naar uw nieuwe Samsung apparaat.

Deel deze pagina

Gegevens overzetten op nieuw Samsung toestel