Foto’s overzetten van iPhone naar uw computer

Estimated reading: 4 minutes 79 views

Wil je je foto’s opslaan op je computer? Met je smartphone maak je waarschijnlijk veel mooie foto’s en video’s. Het is handig om deze foto’s op je pc te bewaren. Op je computer kun je de foto’s gemakkelijk bewerken en leuke dingen ermee doen, zoals het maken van een fotoboek, collage of iets anders creatiefs.

Er zijn twee handige manieren om dit te doen: via een usb-kabel of via iCloud.

Met iCloud worden je foto’s automatisch gesynchroniseerd met de online opslagdienst. Dit zorgt niet alleen voor een back-up, maar je kunt ook je foto’s vanuit iCloud op je computer opslaan. Dit kan via de iCloud-app in de Microsoft Store of via de browser met de link: www.icloud.com

Een andere optie is het gebruik van de meegeleverde usb-kabel. Deze kabel wordt gebruikt om je telefoon op te laden. Je kunt de foto’s van je iPhone naar je computer overzetten door de telefoon met de usb-kabel aan te sluiten. Het voordeel hiervan is dat de computer herkent welke foto’s al op de computer staan en alleen de nieuwe foto’s opslaat. Of je nu gebruikmaakt van iCloud of de usb-kabel, het hangt af van wat jij handiger en prettiger vindt.

Om foto’s vanuit iCloud naar je pc op te slaan via de webversie, volg je de onderstaande stappen:

1. Zorg ervoor dat iCloud is ingesteld op je iPhone.
  2. Open iCloud in je webbrowser en log in met je Apple ID-e-mailadres en wachtwoord.
  3. Er wordt een verificatiecode naar je iPhone gestuurd. Voer de code in op je computer en klik op “Vertrouw”.
  4. Druk op de toetsen Ctrl + A om alle foto’s te selecteren.
  5. Klik op “Foto’s” en selecteer vervolgens “Bibliotheek”.
  6. Selecteer alle foto’s in de bibliotheek op de volgende manier:
    • Klik op de eerste foto of video.
    • Druk op de toetsen Ctrl + A om alle foto’s te selecteren.
  7. Als je liever individuele foto’s selecteert:
    • Klik op een foto.
    • Houd de Ctrl-toets op het toetsenbord ingedrukt.
    • Klik op de andere foto’s één voor één.
  8. Klik bovenaan op het pictogram van een wolkje met een pijl naar beneden om de foto’s te downloaden.
  9. De foto’s worden gedownload en opgeslagen in een zip-map. Klik in het pop-up venster dat verschijnt op “Bestand openen”.
  10. De Verkenner wordt geopend. Klik indien nodig bovenaan op “Uitpakken” (Windows 10) en vervolgens op “Alles uitpakken”.
  11. Klik op “Bladeren” en selecteer de map waarin je de foto’s wilt opslaan.
  12. Klik op “Map selecteren”.
  13. Klik op “Uitpakken”.

Nu zijn de foto’s gedownload en opgeslagen in de door jou gekozen map op je pc. Ze bevinden zich in de map genaamd “iCloud Photos”.

Om foto’s over te zetten van je iPhone naar je pc via een USB-kabel, volg je de onderstaande stappen:

1. Sluit je iPhone aan op je pc met de bijgeleverde witte USB-kabel.
  2. Ontgrendel indien nodig je iPhone.
  3. Op je iPhone wordt gevraagd of de pc toegang mag krijgen tot de foto’s en video’s. Tik op “Sta toe”.
  4. Open de Verkenner op je Windows-pc.
  5. Klik in het linker menu op “Deze pc”.
  6. Klik met de rechtermuisknop op “Apple iPhone” of op de naam die je aan je iPhone hebt gegeven.
  7. Klik op “Afbeeldingen en video’s importeren”.
  8. De computer zal zoeken naar foto’s en video’s. De pc herkent of bepaalde foto’s al op de computer staan en slaat alleen de nieuwe foto’s op. Bepaal waar je de foto’s wilt opslaan door op “Meer opties” te klikken.
  9. Klik op “Bladeren” naast “Afbeeldingen importeren in”.
  10. Selecteer de map waarin je de foto’s wilt opslaan en klik op “Ok”.
  11. Klik op “Bladeren” naast “Video’s importeren in”.
  12. Selecteer de map waarin je de foto’s wilt opslaan en klik op “Ok”.
  13. Onder “Overige opties” vind je de optie “Bestanden na het importeren van het apparaat verwijderen”. Het is aan te raden om deze optie uit te schakelen, omdat je anders de foto’s van je iPhone verwijdert. Controleer of de optie niet is aangevinkt.
  14. Klik op “Ok”.
  15. Klik op “Alle nieuwe items nu importeren”.
  16. Voer een naam in voor de map waarin de foto’s worden opgeslagen, bijvoorbeeld ‘Foto’s van iPhone’.
  17. Klik op “Importeren”.

Nu bevinden de foto’s zich op je computer.

Deel deze pagina

Foto’s overzetten van iPhone naar uw computer