Verbinding maken met WiFi op een Windows computer

Estimated reading: 3 minutes 71 views

Waarom gebruik maken van wifi?

Wifi wordt door veel mensen gebruikt om toegang te krijgen tot internet. Hier zijn een aantal redenen waarom wifi populair is:

• Draadloos gemak: Met wifi kunt u draadloos verbinding maken met internet zonder gedoe met kabels. U kunt vrij rondlopen in uw huis of kantoor terwijl u verbonden blijft.
  • Mobiliteit: Wifi stelt u in staat om overal waar wifi beschikbaar is verbinding te maken met internet. Dit is handig als u onderweg bent of buitenshuis werkt, zoals in cafés, restaurants of openbare ruimtes met wifi.
  • Apparaatconnectiviteit: Met wifi kunt u meerdere apparaten tegelijkertijd verbinden, zoals smartphones, tablets, laptops, smart home-apparaten en meer. Hierdoor kunnen al uw apparaten gelijktijdig toegang krijgen tot internet.
  • Delen van internetverbinding: Met wifi kunnen meerdere gebruikers in een huis, kantoor of openbare ruimte dezelfde internetverbinding delen. Dit maakt het mogelijk om kosten te besparen en het internet efficiënter te benutten.

Het is echter belangrijk om op de veiligheid te letten, vooral bij het gebruik van openbare wifi netwerken. Zorg ervoor dat u verbinding maakt met betrouwbare en beveiligde netwerken om uw gegevens en privacy te beschermen. Bovendien is het belangrijk om een wachtwoord te hebben om toegang te krijgen tot een wifi-netwerk, om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.Kortom, wifi biedt gemak, mobiliteit en connectiviteit, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die toegang willen hebben tot internet.

Wifi inschakelen in Windows 10

Volg deze stappen om wifi in te schakelen in Windows 10:

1. Klik rechtsonder op het pictogram van het netwerk in het systeemvak. Dit kan het wifi pictogram of het pictogram van een bekabelde verbinding zijn. Als het pictogram niet zichtbaar is, klik dan eerst op het witte driehoekje links van het systeemvak om het weer te geven.
  2. Een lijst met beschikbare wifi netwerken wordt geopend. Elke verbinding wordt weergegeven met de naam en of deze beveiligd is met een wachtwoord. Klik op het wifi-netwerk waarmee u wilt verbinden.
  3. Klik op “Verbinding maken”.
  4. Als u eerder al verbonden bent geweest met dit netwerk, hoeft u mogelijk geen wachtwoord in te voeren. Als dit de eerste keer is dat u verbinding maakt met een beveiligd netwerk, voert u het wachtwoord in en klik op “Volgende”.
  5. Indien gevraagd, klik op “Ja”.

De verbinding wordt tot stand gebracht. Als u op een later moment wilt controleren met welk wifi-netwerk uw computer is verbonden, klikt u op het netwerkpictogram in het systeemvak. Bovenaan wordt de actieve verbinding weergegeven.

Wifi inschakelen in Windows 11

Volg deze stappen om wifi in te schakelen in Windows 11:

1. Klik rechtsonder op het pictogram van het wifi-netwerk in het systeemvak van Windows 11.
  2. Klik op het kleine pijltje achter het wifi pictogram. Hierdoor wordt een lijst geopend met beschikbare wifi netwerken. Elke verbinding wordt weergegeven met de naam van het draadloze netwerk.
  3. Klik op het wifi-netwerk waarmee u wilt verbinden.
  4. Klik op “Verbinding maken”.
  5. Als u eerder al verbonden bent geweest met dit netwerk, hoeft u mogelijk geen wachtwoord in te voeren. Als dit de eerste keer is dat u verbinding maakt met een beveiligd netwerk, voert u het wachtwoord in en klik op “Volgende”.

Deel deze pagina

Verbinding maken met WiFi op een Windows computer